Fogyatékos gyermekek helyett önmaguknak gyűjtöttek pénzt a román csalók

Fogyatékos gyermekek helyett önmaguknak gyűjtöttek pénzt a román csalók

Fogyatékos gyermekek helyett önmaguknak gyűjtöttek pénzt a román csalók

A Lenti Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást öt fő román állampolgárral szemben. Egy áruház parkolójában egyikük – adománygyűjtésre hivatkozva – több embert megszólított, és tőlük pénzt kért fogyatékos gyermekek részére. 

Hírdetés

A Lenti Rendőrkapitányság járőrei  2019. december 7-én, kora délután, Lenti területén közúti ellenőrzés során megállítottak egy bolgár honosságú, Skoda Octavia típusú személygépkocsit, és igazoltatták a járműben utazó öt fő román állampolgárt. 

A jármű átvizsgálásakor több nyelven írt adománygyűjtő iratokat találtak, és az is kiderült, hogy nem sokkal korábban egy helyi áruház parkolójában egyikük – adománygyűjtésre hivatkozva – több embert megszólított, és tőlük pénzt kért fogyatékos gyermekek részére. 

Az eljárás során felmerült, hogy az ötfős társaság külföldön és Magyarországon is követhetett el bűncselekményeket, ezért a két nőt és három férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették ki őket.

A rendőrség kéri, hogy akiket hasonló módszerrel megkárosítottak, illetve az esettel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek, jelentkezzenek a Lenti Rendőrkapitányságon, vagy hívják a 06-92-551-004-es telefonszámot, illetve névtelenség megőrzése mellett tegyenek bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »