Fogy a koalíció: Marek Maďarič volt kultuszminiszter kilép a Smerből

Fogy a koalíció: Marek Maďarič volt kultuszminiszter kilép a Smerből

Marek Maďarič a szlovák Kulturális Minisztérium egykori tárcavezetője kilép a kormánykoalícióból és a Smerből is.

A SITA hírügynökséget asszisztense, Jozef Bednár értesítette a döntésről. Maďarič távozásával a Smernek 48 képviselője maradt, a kormánykoalíciónak pedig 76 képviselővel épp csak megmaradt a parlamenti többsége.

magyarázta döntését Maďarič, melyből kitűnik, hogy részben Andrej Danko eheti kijelentései miatt távozik a kormánykoalícióból.

Hírdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az SNS pártvezére és a házelnök Danko a Nový Čas szlovák bulvárlapnak adott interjúban példaképként nevezte meg Orbán Viktort, aki “megvédi a magyarokat”, ráadásul múlt héten ígéretet tett Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek egy olyan határozat parlamenti beterjesztésére, ami a szankciók helyett a párbeszéd mellett foglalna állást a Brüsszel és Magyarország vitájában.

Marek Maďarič még márciusban mondott le miniszteri posztjáról Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása után. Maďarič lemondása során hangsúlyozta, hogy egy olyan személyes döntésről van szó, amely azon alapul, hogy a médiához és az újságírókhoz a kulturális miniszter áll a legközelebb. „Egy újságíró meggyilkolását követően elképzelhetetlennek tartom, hogy továbbra is betöltsem ezt a tisztséget” – jelentette ki márciusban.

Körkép.sk, sme.sk

Nyitókép: sme.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »