Focus-felmérés: az SaS veszített támogatottságából, az Aliancia-Szövetség továbbra is a parlamenti küszöb alatt

Focus-felmérés: az SaS veszített támogatottságából, az Aliancia-Szövetség továbbra is a parlamenti küszöb alatt

Amennyiben júniusban tartanák a parlamenti választásokat, azt a Pellegrini-féle Hlas-SD nyerné a szavazatok 20,5 százalékával. A második helyet a Smer-SD szerezné meg, akikre a választók 14,4 százaléka adná a szavazatát – derült ki a Focus ügynökség legújabb felméréséből.

Az adatgyűjtést június 20. és 27. között végezték 1005 válaszadó részvételével.

A harmadik helyen az SaS végezne 9,6 százalékkal, azonban az utolsó felméréshez képest a párt 1,5 százalékot veszített támogatottságából.

Hírdetés

A Progresívne Slovenskora a választók 9,1 százaléka szavazna, ötödikként pedig Boris Kollár Sme rodinája végezne, amely az előző felméréshez képest két százalékos javulással a szavazatok 7,6 százalékát szerezné meg.

A parlamentbe jutna az OĽaNO (7,1 százalék), a Republika (6,8 százaléka) és a KDH (6,5 százalék) is. Továbbra is a parlamenti küszöb alatt rekedne az Aliancia-Szövetség (4,1 százalék), az SNS (4 százalék), az ĽSNS (3,3 százalék) és a Za ľudí (2,1 százalék).

A Hlas összesen 38 mandátumot szerezne, a Smer 26-ot, az SaS 18-at a PS pedig 17-et. A Sme rodina 14, míg az OĽaNO 13 helyet foglalhatna el a törvényhozásban. A Republikának és a KDH-nak 12-12 helye lenne a parlamentben.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »