Fociszurkolók verekedtek a stadionban, két halott – videó

SportVilág

A marokkói focibajnokságban a Radzsa Casablanca hazai pályán 2-1-re nyert a Csabab Rif Hoceima ellen, de az eredményt háttérben szorította, hogy a két csapat szurkolótábora durván összeverekedett, helyi információk szerint pedig két ember meghalt – írja a Faktor.

Az internetre kikerült videókon jól látszik, ahogy megtámadják egymást a szurkolók, még görögtüzet is hajigáltak egymás irányába. A rendőrség később azt jelentette, hogy a stadionon kívül 11 autót is megrongáltak, köveket dobáltak a kocsikra. Az összecsapásokban a két halotton kívül egyes hírek szerint 51, más hírek szerint 54 ember megsérült, akiket sikerült eljuttatni a kórházba. 31 embert letartóztattak vandalizmus vádjával, tíz szurkolót már a meccs előtt elvittek a rendőrök.

Marokkóban nem ritka, hogy ilyen súlyos végeredménnyel zárul a focidrukkerek verekedése, egy éve szintén egy szurkolói verekedésben meghalt egy ember, 2013-ban pedig több mint 200 embert tartóztattak le, akkor a Radzsa szurkolói a városon kívül verekedtek más drukkerekkel.

View the full image Forrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »