Foci Eb-re utaznak a képviselők, leáll az Országgyűlés

A korábbi évek gyakorlatával ellentétben idén már június közepén leáll a parlamenti munka, melynek egészen egyszerűen az az oka, hogy a foci Európa-bajnokságra látogató nagyszámú képviselő miatt a kormányoldalnak nincs meg a többsége.

Idén a ,agyar válogatott első Eb-mérkőzése előtt egy nappal, június 13-án ér véget a parlament tavaszi ülésszaka, holott az egyes minisztériumoknál még több olyan törvényjavaslat, módosítás van betárazva, amelynek ősz előtti elfogadásához komoly érdekek fűződtek. Az elmúlt hetekben azonban a kormánypárti képviselők egymás után jelentették be, hogy külföldi utazás miatt nem tudnak jelen lenni az ülésteremben.

A honatyák távolmaradásának dátumai gyanúsan egybeesnek a 2016-os Labdarúgó Európa-bajnokságon hosszú idő után újra szereplő magyar válogatott meccseivel. És ha megnézzük, hogy a nemzeti tizenegy mikor játszik először az „F” csoportban, minden világossá válik. A sógorokkal (Ausztria) június 14-én ütközünk meg Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, és újabb négy nap elteltével Lyonban Portugáliával játszunk a továbbjutásért.

(ATV nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »