Flórika, a kormány cigánypolitikájának élő példája zengi majd a dicshimnuszt az erőforrás-stratégiáról

Flórika, a kormány cigánypolitikájának élő példája zengi majd a dicshimnuszt az erőforrás-stratégiáról

Farkas Flórián is előadást tart azon a nagyszabású konferencián, amely a kormány állítólagos "romapolitikai eredményeit" hivatott dicsőíteni – írja a Népszabadság.

Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselőről, az ORÖ (Országos Roma Önkormányzat) volt vezetőjéről van szó, aki – bár ebben a minőségében nem végez látható tevékenységet – Orbán Viktor jóvoltából a végül húszévesen elvégzett nyolc általánossal is miniszterelnöki biztosként szolgálja a cigányság felemelkedését.

Követhetetlenül sok eljárás indult már az elnöksége idején történt súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja miatt. Az adónyomozók részben az ORÖ gazdálkodását vizsgálják, részben a Híd a munka világába foglalkoztatási projekt pénzköltéseit. Utóbbinak szintén Farkas Flórián volt a vezetője. A fideszes cigánybűnöző régóta pánikszerűen menekül a sajtó elől, most azonban a nyilvánosság elé áll. Nem is akárhol. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma júliusban nemzetközi konferenciát szervez annak apropóján, hogy öt évvel ezelőtt fogadták el magyar kezdeményezésre az európai cigánystratégiát, itthon pedig a társadalmi felzárkózási programot. A meghívóban Balog Zoltán miniszter az "eddigi eredmények bemutatását, összefoglalását és a jövőről való közös gondolkodást" jelölte meg célként.

Lázár János, a Miniszterelnökséget irányító miniszter tavaly év végén arról beszélt, hogy óriási hibát követnek el, akik a kisebbséget képviselve eljátsszák a többségi társadalom bizalmát, és ellopnak minden pénzt. Név említése nélkül, de jól beazonosíthatóan azzal fenyegette meg Farkas Flóriánt, hogy „megy a lecsóba”. Később aztán Lázár visszakozott, és azt mondta, néha olyan érzése van, hogy Farkast pusztán cigány származása ­miatt támadják.

Balog Zoltán minisztériuma szabálytalan pénzfelhasználás miatt nemrég visszakövetelte az ORÖ-től a Híd a munka világába programra adott 1,6 milliárd forintot, de persze hiába. Ennek ellenére továbbra is szégyenérzet nélkül futtatják Orbán főcigányát.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »