Fizethetnek a bevándorlók, ha nem alkalmazkodnak

Ötezer dollárnyi büntetést kell kifizetnie két muszlim fiúnak, ha a továbbiakban sem hajlandóak kezet fogni tanárnőjükkel – döntött egy Bázel melletti település szerdán.

Két Svájcban élő, szíriai származású diák korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy vallási okokra hivatkozva nem voltak hajlandók kézfogásban részesíteni iskolájuk tanárnőjét. Noha a Bázelhez közeli Therwilben található intézmény vezetése kész volt kivételezni velük, és belement, hogy a fiúknak senkivel ne kelljen kezet fogniuk, a svájci állam már nem volt ilyen engedékeny.

A helyi oktatási iroda ugyanis közölte: ha innentől is elmarad a kézfogás, büntetnek, szem előtt tartva a férfiak és nők között egyenlőséget és azt, hogy „a külföldiek integrációja fontosabb, mint a vallásszabadság”.

A diákok önérzetes akciója nem jött jól a szüleiknek sem, a hatóságok az eset után ugyanis az egész család állampolgársági kérelmének elbírálását megszakították, ráadásul újra megvizsgálják az édesapjuk – aki egyébként imám – 2001-es menedékjogi kérelmét is.

Svájc nyolcmilliós lakosságából egyébként körülbelül 350 ezren muszlimok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »