Fischer Iván a közgyűlésben dolgozóknak üzent

A közönséggel közös zenéléssel demonstrált a milliárdokkal gazdálkodó és milliárdos megtakarítással rendelkező Budapesti Fesztiválzenekar szombaton a Vörösmarty téren. Így tiltakoztak a Fővárosi Közgyűlés döntése ellen, amely csökkentette az együttes támogatását.

A demonstrációból pont a tények maradta ki, de a balliberális mellébeszélés maximális teret kapott.

„Elsősorban azt demonstráljuk, hogy mi nagyon szeretjük Budapestet, és tudjuk, hogy Budapest is nagyon szereti a Budapesti Fesztiválzenekart” – kezdte a koncertet Fischer Iván, a zenekar vezetője a teret megtöltő közönség előtt. Mint mondta, legyen ma szó a jövőről, ne múltról beszéljünk. Ez tökéletesen érthető, hiszen a múltat elhallgatva Fischer olyan titkokat tud változatlanul homályban tartani megtévesztett közönsége előtt, mint a milliárdos bevételek, mint a milliárdos megtakarítás, és a karnagy mögötti erősember, Soros György.

A demonstráción – természetesen – külön darabot játszottak a budapesti gyermekeknek, a fiataloknak, a nyugdíjasoknak, a művészeknek, és – nem fogják kitalálni – a pedagógusoknak, a kórházi dolgozóknak, a köztisztviselőknek is. A jól ismert forgatókönyv szerint megemlékeztek azokról is, akik valamilyen – akár vallási, származásbeli, vagy akármilyen – kisebbséghez tartoznak.

Fischer Iván csak az ömlengős felvezetés után fordult rá a főváros közgyűlésére:

„Szeretnék megemlékezni mindenkiről, aki Budapest Közgyűlésében dolgozik. Történt, ami történt, ők is Budapest részei, és számukra is van egy kis ajándékunk” – mondta a zeneigazgató, majd a zenekar Hanno Müller-Brachmann fellépésével előadta Mozart A varázsfuvola című operájából azt az áriát, amikor Sarastro arról énekel, hogy itt nem ismerik a bosszút.

Csupán emlékeztetőül mondanák el, hogy a múlt héten a Fővárosi Közgyűlés 260 millió forintról 60 millió forintra csökkentette a Budapesti Fesztiválzenekar éves támogatását, amelynek következtében – állítja a karmester – terveik módosítására kényszerülnek.

„Szeretnénk megígérni, hogy egy kis visszaesés után nem fogjuk cserbenhagyni Budapestet” – hangsúlyozta a zenekar vezetője. Előzetes siránkozása, majd fenyegetőzése után most eljutott a nagylelkűségig. Úgy látszik felmérte, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar megmaradó, közel három milliárdos költségvetéséből, vagy MOL- és OTP Bank részvényeinek osztalékaiból mégis futja arra a néhány „kakaókoncertre”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »