Fischer: Budapest jobb városvezetést érdemel

Villámcsődületet szervez május 7-ére a Budapesti Fesztiválzenekar a főváros egyik terén. Azt várják Tarlós Istvántól, magyarázza el, miért vontak el kétszázmillió forintot a koncertek finanszírozásából.

„Több mint harminc éve lelkesen, hatalmas odaadással szolgáljuk Budapest kulturális és zenei életét” – mondta Fischer Iván karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetője a budapesti közönségnek címzett videoüzenetében. Hozzátette: a főváros vezetősége most úgy döntött, megfosztja a budapesti közönséget ezeknek a koncerteknek a jelentős részétől. „Kétszázmillió forintot vontak el a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeinek finanszírozásából, most, a szezon közepén, hirtelen módon mindenféle konzultáció, tárgyalás, megbeszélés nélkül” – hangsúlyozta.

Előadások maradnak el

Fischer Iván kiemelte: ebben az évben el fog maradni harminc hangszerkóstoló és tíz gyerekopera-előadás az iskolákban, és le kell mondaniuk három nagyzenekari hangversenyt a Művészetek Palotájában, valamint egy éjféli koncertet a Millenárisban. Tíz idősotthonba sem tudnak elmenni, és elmarad három templomi hangverseny, három olyan koncert, amikor a Budapesti Fesztiválzenekar vidéki zsinagógákba látogat el. Le kell mondaniuk egy külföldi turnét is, és három, hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett koncertet sem tudnak megtartani.

„Budapest többet érdemel. Olyan városvezetést, amely jó gazdaként gondoskodik a város kultúrájáról” – mondta a videóban. A villámcsődületre el fogják hívni Tarlós István főpolgármestert is, hogy ott magyarázza el a döntés célját és értelmét – fűzte hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »