Finnországban fogtak el egy dzsihádista tömeggyilkost – több, mint valószínű, hogy menekült szegény

Őrizetbe vettek Finnországban szerdán egy iraki férfit azzal a gyanúval, hogy részt vett az Iszlám Állam oldalán iraki katonák tömeges meggyilkolásában – írja az MTI. A 24 éves férfit Finnország nyugati részén, Vasaa városában tartóztatta le a Finn Nemzeti Nyomozó Iroda a helyi rendőrség közreműködésével.

Magyar Menedék - Badiny

A gyanúsított tavaly augusztusban érkezett Finnországba, és egyelőre nem derült ki, hogy folyamodott-e menekültstátuszért. Tavaly 32 ezer 500-an kértek menedékjogot Finnországban, legtöbbjük Irakból érkezett.
Irakban 2014-ben az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet legalább ezer – de nem kizárt, hogy 1700 – iraki katonát mészárolt le a Speicher katonai táborban, amely korábban amerikai támaszpont volt.

A finn rendőrség közölte, hogy a szerdán őrizetbe vett gyanúsított vagy tagja volt az Iszlám Államnak, vagy egy más csoportnak, amely az Iszlám Állam oldalán harcolt. Egy magas rangú rendőrtiszt hozzátette, hogy a gyanúhoz vezető nyomozásban szorosan együttműködtek a finn hatóságok az irakiakkal.

Irakban vasárnap felakasztottak a speicheri mészárlás miatt 36 halálraítéltet.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »