Film forog a vajdahunyadi várban

Film forog a vajdahunyadi várban

A vajdahunyadi várban forgatja április közepétől a Sárkányszív 4 című amerikai produkció egyes részeit a Universal Studios Hollywood. 

sarkanysziv_b

Costin Tinca, a vár igazgatója az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, a forgatás főként a vár külső részében zajlik, ahol középkori falut építenek fel, de az épület belsejében is filmeznek majd. A forgatás május 6-áig tart az impozáns épületegyüttesnél, amelyet ez idő alatt is látogathatnak a turisták. A Sárkányszív 4 készítői 500 statisztát keresnek, akik a vár udvarán létesített középkori faluban tűnnek fel a kalandfilmben.

„A vajdahunyadi vár számára jó reklámot jelent, hogy az amerikai filmstúdió a produkció egyik helyszínéül választotta” – fogalmazott Tinca, aki egyelőre nem tudta megmondani, hogy milyen filmszínészek érkeznek a forgatásra. Idén ez az első film, amelyet a patinás épületnél forgatnak, de a vár korábban több ízben is filmsztorik helyszínéül szolgált. A Szellemlovas 2 című amerikai produkciót is itt forgatták részben, de hazai és külföldi dokumentumfilmeket, reklámokat, valamint bollywoodi produkciót is.

A Sárkányszív első része 1996-ban bűvölte el a nézőket világszerte, a kalandot, romantikát, humort és speciális effektusokat ötvöző mozi története egy rettenthetetlen lovas és az utolsó sárkány közti kapcsolatra összpontosít. A film főszerepeit Dennis Quaid, David Thewlis és Dina Meyer játszotta, a sárkánynak pedig maga Sean Connery kölcsönözte a hangját.

A film második, Egy új történet című részét 2000-től, harmadik, A varázsló átka című részét pedig tavalytól láthatták a nézők. Ebben a részben Ben Kinsey hangján szólalt meg a sárkány. A vajdahunyadi vár a 14–15. században épült hatalmas épületegyüttes. 1409-ben Luxemburgi Zsigmond Vajk (Woyk) kenéznek, Hunyadi János apjának adományozta a hunyadi birtokot, amelyről később a család a nevét is vette.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »