Filkot továbbra sem találják

Filkot továbbra sem találják

Ma is folytatódik a keresés a tegnap kajakozás közben a Dunába fordult Martin Filko után, aki a Pénzügyminisztérium Pénzpolitikai Intézetét vezette, és neve egészségügyi miniszterként is felmerült Robert Fico új kormányában.

 

Rendőrök és vízi mentők reggel óta a terepen vannak, Tatiana Kurucová a pozsonyi kerületi rendőrség szóvívője szerint egyelőre eredménytelenül.

 

A Markíza televízió információi szerint a szerencsétlenég tegnap este röviddel 16.45 után történt. Társát sikerült megmenteni, Filkot viszont azóta sem találják. A két kajakost Pozsonyban az Apolló-híd és a Kikötői-híd között érte a tragédia. A rendőrség információi szerint nincs sok remény arra, hogy még életben van.

 

A vízirendőrség a Duna mintegy 30 kilométeres szakaszát vizsgálja.

 

Filko a második Fico kormány idején a Pénzügyminisztérium fő-közgazdásza és a Pénzpolitikai Intézet vezetője volt. 2008 – 2010 között Ján Počiatek pénzügyminiszter tanácsadójaként dolgozott, később Iveta Radičová kormányfő tanácsadója is volt.

 

A hírek szerint a pozsonyi Micher-öbölnél kapta el a sodrás és fordította fel a kajakot, másik társának azonban sikerült megmenekülnie. A TA 3 hírtelevízió szerint a kajakot már megtalálták. A mentők szerint nagyon kevés az esély, hogy Filko még életben van.

 

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »