Figyelsz, Nyolcadikos! Vár a Nagyváthy!

Vár egy Kolping Család Csurgón, néhány kilométerre a horvát határtól. Ha szereted az iskola családias hangulatát, a jókedvet, vidámságot és emellett jó szakmára is vágysz, itt a helyed!

Jöhetsz bárhonnan!

Forrás: Google Maps

A kollégiumban mindig van számodra hely, kényelmes szobákkal, étkezési lehetőséggel, és persze, segítőkész felsőbb évfolyamosokkal, akik az itt töltött évek során értékes információkat oszthatnak meg veled.

Ha eleged van a város zajából, szeretnél pénzköltés helyett egy jól megalapozott, vidéki életet kezdeni, vár a Nagyváthy!

Itt, az iskola saját tangazdaságában megtanulhatod, hogyan kell korszerű mezőgazdasági gépekkel jó terméseredményeket elérni és még ösztöndíjat is kapsz.

Aztán, ha elvégezted a tanulmányaidat, vehetsz birtokot.

Errefelé olcsón lehet jó földhöz jutni, a többi rajtad múlik.

Ha pedig túl nagy kihívást jelent neked a saját vállalkozás indítása, itt a környéken biztonságosan el tudsz helyezkedni, számítanak rád kisebb-nagyobb vállalatok.

Ha unalmas a sok földrajz, biológia, és más tárgyak, de szereted a gépeket, gyere, próbáld ki nálunk működésüket!

A tanműhelyünkben segítőkész szakoktatók várnak rád, megmutatják azokat a gépszerkezeteket, amiket laikusként legfeljebb kívülről ismernél.

Ha pedig valamit nem sikerült megértened, elméleti órákon még megtanulhatod.

Ha érettségizni szeretnél, az új köznevelési törvény szerint, ezt két lépésben teheted meg: Tizenkettedikben négy közismereti tárgyból (magyar, matematika, történelem, esetleg idegen nyelv) kell vizsgáznod, tizenharmadik évfolyamon pedig a szakmai tárgyból. Tanulmányaid végén pedig vár a technikum! 1 év után, technikusként, középvezető lehetsz!

Nem szeretsz sokat tanulni?

Inkább gyakorlatiasan oldod meg a problémáidat?

Na. Akkor vár a szakképző iskola!

Hírdetés

Három év alatt lehetsz nálunk mezőgazdasági gépész, ipari gépész, hegesztő, gazda, vagy esetleg Nagybajomban szerezhetsz pék-cukrász, szakács, kőműves, vagy akár szárazépítő szakmát is.

Meggondolnád magad az első év után?

Az elhamarkodott döntésed nincs kőbe vésve.

Nálunk az iskolai képzések átjárhatók.

Dönthetsz úgy, hogy mégis érettségizni szeretnél.

Ez esetben, az ágazati alapvizsga után, nálunk beiratkozhatsz a technikum 10. osztályába.

Esetleg rájössz, hogy rossz döntés volt technikus osztályba beiratkozni?

Nincs semmi veszve!

Nem kell rettegni, hogy szakma nélkül maradsz!

A 10. évfolyam után folytathatod tanulmányaidat a szakképző iskola 10. évfolyamában.

Kíváncsi vagy, milyen nálunk az iskolai élet?

Figyelj, tudom, mi furdalja az oldalad.

Sok a jó program, a szecskaavatótól, a szalagavató bálon át, a bográcsozásig, kirándulásokig, sportvetélkedőkig és még sorolhatnám.

Kirándulás Barcelonában.

A szabadidős programok nálunk kihagyhatatlanok.

Most figyelj nyolcadikos!

Amit nem találsz máshol, csak a Nagyváthyban, az a szeretetteljes, elfogadó, bizalom teli légkör, ahol igazi családban érezheted magad.

László Tünde

Magyar Tudat

Megosztás

The post Figyelsz, Nyolcadikos! Vár a Nagyváthy! appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.

Related posts:Megrongálták a Kolozsvár Fő terén álló Mátyás-szoborcsoportot Ismeretlen tettesek megrongálták a Kolozsvár Fő terén álló Mátyás-szoborcsoportot. A műalkotás…Bajor szövetség a visegrádi országokkal Szövetséget hoz létre Bajorország a közép-európai államokkal – jelentette be…EP: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő (“közvádló” – szerk.): Magyarországon korlátozták az…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »