Figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az előttünk álló éjjel ismét nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása a Dunántúl, a Duna-Tisza köze valamint az Északi-középhegység térségében. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tartós, sűrű köd miatt Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést. E területeken pár száz méteres lehet majd a látótávolság.

Ónos eső is várható

A péntek éjfélig érvényben lévő figyelmeztető előrejelzésben kitértek arra is: a holnap hajnali, reggeli órákban az ország középső, északi részén gyenge ónos eső (<1 mm) is előfordulhat. A nap további részében azonban már inkább eső várható, ugyanakkor az esti órákban az északkeleti megyékben a gyenge havazás mellett még kialakulhat kis mennyiségű ónos eső is.

 Az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra, továbbá Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Tisztul a levegő

A meteorológiai szolgálat szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet -7 és -2 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet pedig -1 és +5 fok között várható, nyugaton +6-7 fok is lehet. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd délután több helyen megélénkül az északnyugati szél. A hidegfront hatására a fővárosban várhatóan jelentősen tisztul a levegő.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »