Figeľ gyanította, hogy a KDH elbukik a választásokon

Figeľ gyanította, hogy a KDH elbukik a választásokon

Ján Baránek elemzőt zavarja Ján Figeľ politikai hallhatatlansága – közölte a WebNoviny.sk.

 

Mint mondta, a KDH volt elnöke az elmúlt évtizedekben többször is képes volt “áttranszformálni” magát, így mikor a keresztény-demokraták idén nem jutottak be a parlamentbe, gyorsan gondoskodott magáról. Az elemzőt meglepte, hogy milyen feladat megoldását bízta az Európai Bizottság Figeľ-re.

 

“Aggódom, ha egy Ján Figeľ képességeivel bíró politikusnak kell az üldözött keresztényekről gondoskodnia, az Isten óvja őket. A keresztény üldözötteknek egy szerencsétlen szószólójuk lesz Figeľ személyében”.

 

Az elemző arra is felhívta a figyelmet, hogy Figeľ pár hónapja még elhatárolódott azoktól a feltevésektől, hogy esetleg helyet készít magának Brüsszelben.

 

“Ma bebizonyosodott, hogy Figeľ félrevezetett. Komolyabb probléma viszont, hogy már akkor gyanította, hogy a KDH nem lesz sikeres a választásokon,” mondta Baránek.

 

Baránek szerint Figeľ ezzel a lépéssel cserbenhagyta a KDH ittmaradt tagjait, inkább vette a bőröndjét és hátat fordít.

 

Jean-Claude Juncker szerdán hozta nyilvánosságra az EB azon döntését, mely szerint a KDH egykori elnöke egy újonnan létrehozott tisztséget fog betölteni, mégpedig a vallásszabadsági különmegbízotti posztot.

 

WebNoviny.sk

Nyitókép: atlas.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »