FIFA: Nem lehetnek koncertek a stadionokban

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfőn elfogadott új szabályozása értelmében megtiltja koncertek rendezését a világbajnoki stadionokban az eseményt megelőző két hónapban.

A mostani előírás bevezetésére azért volt szükség, mert az AC/DC rockbanda egy héttel az idei Európa-bajnokság előtt koncertezett a marseille-i Vélodrome Stadionban, amelynek gyepszőnyege emiatt katasztrofális állapotban volt a kontinensviadal során.

A FIFA emellett limitálja a 2018-as, oroszországi vb tizenkét stadionjában játszható futballmérkőzések számát is a rendezvényt megelőző egy hónapban.

Depeche Mode a GroupamábanMi is beszámoltunk arról, hogy jövő tavasszal, pontosan május 22-én Budapesten is fellép majd a négy év után új albummal jelentkező Depeche Mode. A tervek szerint erre a Ferencváros labdarúgócsapatának otthonában, a Groupama Arénában kerül sor. A májusi koncert után öt nappal a Ferencváros az Újpestet fogadja a 2016–17-es bajnokság utolsó, 33. fordulójában, a Magyar Kupa döntőjét pedig május 31-én rendezik meg, és elképzelhető, hogy azt is a Groupama Arénában – írja az NSO. Stadionkoncerteknél a küzdőteret mindig védik lerakható padlóval, hogy a gyepszőnyeg minél jobb állapotban vészelje át a tömeg látogatását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »