FIFA: Kiirtanák azt, amibe az angol kapitány belebukott

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke aggodalmát fejezte ki a futballisták játékjogának harmadik féllel történő megosztása miatt, és szerinte a FIFA-nak új intézkedéseket kell bevezetnie, hogy kezelje a helyzetet.

A svájci sportvezető Sam Allardyce angol szövetségi kapitány korrupciós botránya kapcsán beszélt erről. A 61 éves edzőnek 67 nap után kellett távoznia a posztjáról szeptember végén, miután a Daily Telegraph című konzervatív brit napilap feltáró riportsorozatában bemutatta, hogy Allardyce az újság – magukat üzletembereknek kiadó – riportereinek tanácsokat adott egyebek mellett arról, miként kerülhetik meg az angol szövetség (FA) átigazolási szabályzatának azt a pontját, amely 2008 óta tiltja a játékosok “birtoklásának” megosztását harmadik, külső partnercéggel.

“Mindenek előtt nagyon meglepődtem, aztán viszont elszomorodtam, mert ezek az ügyek nagyon sokat ártanak a labdarúgásnak” – nyilatkozta Infantino a brit médiának.

A Telegraph később arról is beszámolt, hogy nyolc, most is az angol Premier League-ben dolgozó vezetőedző Allardyce-hoz hasonlóan érintett az ilyen ügyekben.

“Ha azt halljuk, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa, az még inkább aggasztó, de még mielőtt ítélkezünk, meg kell várnunk az FA vizsgálatának eredményét” – mondta Infantino. Hozzátette: a FIFA nem engedheti meg, hogy a sportágat gazdasági érdekek és harmadik felekkel kötött megállapodások befolyásolják.

“Foglalkoznunk kell ezzel, és meg kell próbálnunk kiirtani ezt a sportágunkból” – jelentette ki a FIFA elnöke.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?A FIFA elnöke bővítené a vb mezőnyétMegszűnik a FIFA AranylabdaRovatok: SportTelepülés: VilágCímkék: sport, labdarúgás, Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, Gianni InfantinóForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »