Fieszta Dunaszerdahelyen: DAC – Szered 6:0

Fieszta Dunaszerdahelyen: DAC – Szered 6:0

Elrajtolt a felvidéki Fortuna Liga. Csallóköz fővárosába a közeli mátyusföldi Szered látogatott, és alapos zakóval tértek haza. A MOL Arénában mindkét félidőt 3:0-r nyerte a DAC.

A koronavírusjárvány miatt csak félház előtt játszhatott a DAC. Az 5 450 néző valóságos örömfocit láthatott.

Az első félidő első negyedórájában volt egy öt perces tűzijáték a szeredi kapu előtt, annyira, hogy a sárga-kékek háromszor vették be az ellenfél kapuját. A 2. gólt még csak éppen jelentette a MOL Aréna hangosbemondója, és már benn is volt a harmadik. Az első gólt Kalmár Zsolt csapatkapitány beadásából a venezuleai Ramirez bólintotta a kapuba, a horvátországi Balic egy szeredi védelmi hibát használt ki, alig egy perccel később pedig az ugyancsak horvátországi Divković hálálta meg Davis remek indítását.

A második félidő az első méltó folytatása lett, a negyedik gól az utóbbi találat szerepváltásából születtet, azaz Divković gólpasszát a panamai Davis juttatta a szeredi kapus hálójába. Majd jött a nagy öröm, a „magyar gól”, Ramirez középre adott beadását a csapatkapitány Kalmár Zsolt (Magyarország) váltotta góllá. A meccs hajrájában a csereként beállt Sharani csaknem gólt adott, de ami ekkor még nem sikerült neki, azt Balic a hosszabbításban valóra váltotta, és beállította a 6:0-ás végeredményt.

A közönség természetesen ünnepelt. Holnap azt is megtudjuk, ki lesz a DAC ellenfele az Európa Liga selejtezőjében.

Hírdetés

Bernd Storck (a DAC vezetőedzője): „Gratulálok a csapatomnak. Fantasztikus szezonkezdés volt a meccs, de semmi több, mert három nap múlva ismét pályára lépünk. Fontos volt, hogy gyors gólt adjunk. A második találat volt a kulcsmomentum. Megörvendeztetett, ahogy beléptünk a meccsbe, mindenki száz százalékot nyújtott. Jól reagáltunk a szerediek által játszott 4-4-2-es hadrendre. Ha elmondanám, milyen taktikával készültünk a meccsre, az előny lenne az ellenfeleink számár, azért nem fedem fel a titkot. Lehet, hogy egy más meccsen más taktikát alkalmazunk majd. Boldoggá tettek viszont a cserejátékosaink is, akik jól szálltak be a mérkőzésbe. Erősebb lett a kispadunk. A felkészülés alatt elszenvedett súlyos vereségen túl tudta tenni magát a csapat, ez mutatja az erőnket.” (fcdac.sk)

A DAC összeállítása: DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis (68. Mendez) – Friede (68. Fábry), Schäfer, Kalmár (K) (86. Bednár), Balić – Divković (68. Andzouana), Ramirez (80. Sharani)

Gólok: 8. Ramirez, 12., 90+2. Balić, 13. Divković, 60. Davis, 63. Kalmár

A mérkőzés statisztikája: Labdatartás 59% : 41%, kapura tartó lövések: 10:5, szöglet: 2:5

Az 1. forduló többi mérkőzése: Nagymihály – Nagyszombat 0:2, Rózsahegy – Trencsén 2:2, Szenyice – Zsolna 0:4, Aranyosmarót – Garamszentkereszt 2:2,

Nyitra – Slovan 0:5. Gólkülönbséggel vezeti a tabellát a DAC a Slovan, a Zsolna és a Nagyszombat előtt. A DAC legközelebb – augusztus 12-én – Garamszentkeresztre utazik.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »