Fideszesek puccsolnák meg Erdősiné férjét

Erdősi László, Herceghalom polgármestere lemondását szorgalmazza Hunya Krisztina előterjesztése – írja az atv.hu. A képviselőnő a portál kérdésére elmondta: a település többsége szerint Erdősiné olyan szégyent hozott a településre, amire soha nem volt példa.

Hunya Krisztina közölte: csütörtökön ultimátumot ad a polgármesternek, hogy jövő hét keddig nyújtsa be az írásos lemondását. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a következő ülésen kezdeményezni fogja a testület feloszlatását – írják.

„Nem jó polgármester”

Szendrei Bence, a herceghalmi Fidesz önkormányzati képviselője az atv.hu-nak elmondta: támogatja a polgármester lemondására történő felszólítást, hiszen ami történt, az szerinte is elfogadhatatlan.

„Ami itt kirobbant, az tényleg minősíthetetlen, és mindenkit megviselt” – vélekedett, hozzátéve: ez mindannyiuk számára rettentően kínos.

Hasonlóan nyilatkozott Csizmadia Zsuzsanna is, aki 2014-ben fideszes színekben indult a polgármesteri székért. Mindenképpen támogatná Erdősi László lemondását, de nem csak a mostani cirkusz miatt, hanem azért, mert „nem jó polgármester” – tette hozzá.

Ezt egyébként a 6 képviselő közül 5 így látja, ezt bizonyítja az az állásfoglalás is, amely a választási irodánál történt balhé után került fel Herceghalom holnapjára, és amelyben az aláírók elhatárolódtak Erdősi Lászlóné kezdeményezésétől – közölte a portállal.

Mint írják, a közleményt egyedül Erdei László nem írta alá, aki a helyiek szerint a polgármester egyetlen szövetségese az önkormányzatban. A független képviselő egyébként szintén fideszes volt, azonban kilépett a frakcióból, és a portál értesülései szerint azóta is lelkes támogatója a kormányközeli CÖF-nek.

Herceghalom polgármestere az atv.hu-nak azt mondta, őt csak a bíróság tudja felállítani a székéből.

Ismert, hétfőn hitelesítette Erdősi Lászlónénak a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottság.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »