Fideszes belháború Hatvanban: új alapszervezetet alapítottak, melynek nem lehet tagja a polgármester

Új Fidesz-alapszervezet alakult Hatvanban. Sajtóhírek szerint a Fidesz hatvani csoportjának nem lett tagja a város polgármestere és a képviselő-testület korábbi kormánypárti képviselőinek többsége sem.

Közel egy évvel a hatvani fideszes belharc kirobbanása után augusztus 25-én megalakult a párt új helyi alapszervezete. Az alakuló ülés után a Hatvanonline Tv adta hírül, hogy Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, államtitkár, választókerületi elnök lett újra a hatvani Fidesz elnöke. Mint azt a tévé stábjának elmondta: a Fidesz központi választmánya Kövér László elnök vezetésével úgy döntött, hogy egy új folyamatot kezdenek el, és új szervezetet alakítottak. A nemrég megválasztott elnököt két alelnök: Köves Gábor Nándorné és Mezei Anna segítik a munkában – közölte Szabó Zsolt, aki kiemelte: innentől kezdve sem Horváth Richárd, sem pedig a körülötte lévő emberek nem Fidesz-tagok, párttagságuk megszűnt. A hatvanonline információi szerint a 8 tagú hatvani fideszes városvezetésből csak Szinyei András alpolgármester és Köves Gábor Nándorné képviselő őrizte meg párttagságát.

Az államtitkár nyilatkozatában erősen bírálta a hatvani városvezetés tevékenységét: rendezetlenség és átláthatatlanság, műszakitartalom-problémák, pénzügyi gondok, hibásan beadott pályázatok, ígérgetések, amik nem valósultak meg. A felsorolt gondok alapján az országgyűlési képviselő úgy gondolja, hogy a jelenlegi városvezetés alkalmatlan feladatának a betöltésére. Szabó Zsolt feltette a kérdést a polgármesternek: azok után, hogy nem fideszes, nem a kormányzó párthoz kapcsolódik, nem hajtja végre a feladatokat, akar-e még károkat okozni a városnak? A politikus tudatosította, hogy hatvaniként szívén viseli a város sorsát: „Ez az én városom. Ez hozzám kötődik. Amíg lehet, alázattal, tisztelettel fogom szolgálni a városomat…”

Horváth Richárd polgármester a Szabó Zsolttal való konfliktus hátteréről elmondta: az országgyűlési képviselő célja az volt, hogy Hatvan továbbra is az irányítása alatt maradjon (korábban Szabó Zsolt polgármester is volt – a szerk.). Horváth Richárd hozzátette, hogy ő komolyan vette polgármesteri esküjét, és nem engedhette, hogy az államtitkár személyes ambíciói, érdekei szerint szülessenek döntések Hatvanban. Így tavaly nyáron eltávolította azokat az embereket a polgármesteri hivatalból, akik nem a város érdekeit szolgálták.

– Sajtótájékoztatóján Szabó Zsolt szakmai csúsztatások és valótlanságok áradatát zúdította a hatvaniakra. Ez azonban eltörpül az államtitkár azon állításai mellett, melyben megmutatkozik, hogyan is tekint Hatvanra a választókerületi elnök. „Hatvan az én városom!” – jelentette ki Szabó Zsolt. Nem! Hatvan a hatvaniaké! – fejezte ki nyomatékosan Horváth Richárd, aki hozzátette a lakosok nem az országgyűlési képviselő alattvalói.

A polgármester érthetetlennek nevezte azt, hogy Szabó úgy alakította meg a hatvani Fideszt, hogy abból kizárta a városért az elmúlt évtizedekben legtöbbet dolgozó párttagokat. A pályázatokkal, a város stabilitásával kapcsolatban pedig minden vádat visszautasított a városvezető, aki a hatvaniak érdekében azt kívánja az államtitkárnak, hogy legyen nyitott a várossal való együttműködésre.

(Heol nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »