Fidesz: Vona Gábor tegyen feljelentést, ha szerinte megfigyelték

Fidesz: Vona Gábor tegyen feljelentést, ha szerinte megfigyelték

A Jobbik elnöke az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul az állítólagos megfigyelés miatt és egyben javaslatot tesz frakciójának egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítására. Az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint a parlamentnek nincs szerepe ebben az ügyben, és Vona Gábornak, illetve Juhász Péternek feljelentést kell tenniük, ha úgy gondolják, hogy jogsérelem érte őket.

A Jobbik elnöke pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a hatóságokhoz fordul az olasz paparazzók miatt. „Az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz azért is fordulok, mert az én esetemben annyiból is pikáns a történet, hogy én egy C típusú átvilágításon átesett, minősített adatokkal is dolgozó országgyűlési képviselő vagyok. Tehát az én esetemben azt gondolom, hogy ez a megfigyelés mindenképpen törvénytelen” – szögezte le a pártelnök.

 

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke szerint a következő ülésen foglalkozniuk kell az üggyel. „A bizottságnak a soron következő ülésén feladata lesz tisztázni, hogy bármely állami szervnek volt-e szerepe, köze, információja erről a kérdésről. Vagy ha az állami szerveknek ehhez nem volt, akkor azt kell tisztázni, hogy esetleg tudtak-e vagy mit tudnak tenni annak érdekében, hogy ez máskor ne ismétlődhessen meg” – nyilatkozta Molnár Zsolt.

Az Országgyűlés kormánypárti alelnöke úgy reagált: Vona Gábor csak vádaskodik. „Semmi szükség nincs parlamenti vizsgálóbizottságra. Ha jól értem a Jobbik elnökének a vádaskodását, akkor ő azt mondja, hogy vele szemben bűncselekményt követtek el. Hála a jó Istennek, bűncselekmény esetén nem a parlament jár el Magyarországon, hanem a bűnüldöző szervek” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A Liberálisok ügyvivője szerint addig nem lehet vádaskodni, amíg egyértelműen ki nem derül, hogy ki a fotósok megbízója, ám azt elképzelhetőnek tartja, hogy kormányhoz közel álló emberek éljenek ilyen módszerekkel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »