Fidesz: törvénysértő nagygyűlésekre készül az MSZP és a PM

Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult a Fidesz, mert törvénysértőnek tartja az MSZP és a PM vasárnapra, a kvótanépszavazás napjára tervezett rendezvényeit.

Az MSZP korábbi bejelentése szerint vasárnap délutánra a fővárosi Vörösmarty térre, a Szabad Európa-napra várja szimpatizánsait, a PM pedig az Országház elé, a Kossuth Lajos térre szervez tüntetést.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfőn újságíróknak azt mondta: mind az MSZP, mind a PM tervezett rendezvénye közvetlenül összefüggésben áll a népszavazással. „Ez tartalmilag – bármit is mondanak – választási nagygyűlésnek minősül”, amit a szavazás napjára kifejezetten tilt a választási eljárási törvény – mutatott rá.

Ezért a Fidesz arra hívja fel a két ellenzéki pártot, hogy tartsa be a választásra vonatkozó előírásokat, és „ne valósítsák meg azt a nyílt jogszabálysértést, amelyre készülnek” – közölte a kormánypárti politikus. Gulyás Gergely jelezte azt is, hogy a Fidesz nevében hétfőn beadvánnyal fordult a Nemzeti Választási Bizottsághoz, kérve a jogsértés megállapítását és a jogsértéstől eltiltást.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »