Fidesz: milliárdokat bukik Karácsony Gergely miatt a BKV

Milliárdokat bukik a Karácsony Gergely vezette fővárosi vezetés “gőgössége és hozzá nem értése” miatt a BKV az általa kiírt reklámtenderen – írta a Fidesz budapesti szervezete szerdán a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a főváros baloldali többsége “jogszerűtlenül megakadályozta”, hogy a JCDecaux cég jogszerű ajánlata nyerjen a BKV reklámközbeszerzésén.
Ezt a bíróság is megállapította, csakhogy a francia hátterű cég egy évvel később, a koronavírus-járvány idején már nem tartja az eredeti ajánlatát.

Mint írták, az “elkaszált közbeszerzéssel” négy éven keresztül havonta 142 millió forint bevétele lett volna a BKV-nak, a 2019-es 55 millió és a 2020-as 62 millió forint helyett, vagyis minden hónapban 80 millió forint a veszteség. Ez évente csaknem egymilliárd forint.

Hírdetés

Megjegyezték, hiába volt a kormányhivatal törvényességi észrevétele és a fővárosi Fidesz-frakció jobbító javaslata a helyzet rendezésére, Karácsony Gergely hajthatatlan volt. A számlát viszont a budapestiek fizetik – írták.

Kérdés, ki vállal felelősséget a többmilliárdos veszteségért és mikor lesz következményük a sorozatos törvénytelen döntéseknek – tették hozzá.

A JCDecaux Hungary Kft. korábbi lapinformációk szerint a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosításáért havi 142 millió, évi több mint 1,7 milliárd forintot ajánlott a BKV Zrt.-nek. A cég ajánlata nyert volna, a BKV azonban megtagadta a szerződéskötést. Erre azt követően került sor, hogy Fővárosi Közgyűlés elfogadta Karácsony Gergely főpolgármester határozati javaslatát, amely megtiltja, hogy a fővárosi cégek egy évnél hosszabb időre írjanak alá megállapodást a tulajdonukban, használatukban vagy vagyonkezelésükben lévő reklámfelületek hasznosítására. A BKV a tenderkiírás szerint négy plusz opcionálisan további négy évre tervezte a reklámhelyek értékesítését.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »