Fidesz: ha Gyurcsányékon múlna, már álláskeresési támogatás nem lenne

Ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne – reagált a Fidesz a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökének keddi kijelentéseire.

Hírdetés

Molnár Csaba keddi online sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, még a legfrissebb kormányzati számítások szerint is több mint 425 ezer munkanélküli van Magyarországon, és az álláskeresési támogatást csak három hónapon keresztül folyósítják.
   
A Fidesz reakciójában az áll, “elképesztő”, hogy Gyurcsányék a járvány elleni gazdaságvédelmi intézkedéseket is támadják.
   
Az álláskeresési támogatást minden, az államhoz, a kormányhivatalokhoz segítségért forduló jogosultnak meg kell kapnia a törvényben előírt határidőn belül – közölték.
   
“Ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne. Ők ugyanis nem bér- és munkahelyvédelmi támogatással kezelnék a válságot, hanem megszorításokkal, ahogy kormányzásuk alatt is tették” – hangsúlyozták.
   
Hozzátették, hogy most sem támogattak egyetlen gazdaságvédelmi intézkedést sem, és már azt is kijelentették, hogy a jövő évi költségvetést sem szavazzák meg, amely a magyar gazdaság és a munkahelyek védelmére 2500 ezer milliárd forintos pénzügyi alapot biztosít.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »