Fidesz: az MSZP még Brüsszelt is megelőzte

Az MSZP-nek már 2007-ben volt egy betelepítési terve és azóta is a bevándorlás pártján áll, befogadó migrációs politikájával tehát még Brüsszelt is megelőzte – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Magyar Idők pénteken megjelent cikkére hivatkozva az országgyűlési képviselő kifejtette, a Gyurcsány-kabinet kilenc éve egy nem nyilvános kormányelőterjesztésben arról értekezett, hogy Ázsiából és Afrikából betelepítéssel lehetne megoldani a magyarországi demográfiai- és munkaerő-piaci problémákat.     

A magyar baloldal emiatt nem támogatta eddig az illegális bevándorlás elleni védekezést, továbbá ez magyarázza azt is, hogy most miért akadályozzák az alkotmány terrorfenyegetettség miatti módosítását, valamint a kötelező betelepítés ellen indított népszavazást – jegyezte meg.

Németh Szilárd hangsúlyozta, az MSZP már 2007-ben azt tárgyalta, hogy ütemessé kell tenni a bevándorlók befogadását, emellett az illegálisan itt tartózkodók helyzetét is törvényessé kell tenni.

A szocialisták társadalmi kampányt kívántak indítani stratégiájuk társadalmi elfogadtatására, aminek eredményeként akár a tíz százalékot is meghaladhatta volna migránsok aránya – mondta Németh Szilárd, aki szerint ez azért is veszélyes, mert azokban a nyugat-európai városokban, ahol tíz százalék fölé emelkedett a bevándorlók aránya fokozott bűnügyi problémák jelentkeztek.

A fideszes képviselő a magyar baloldal legdurvább cselekedetének a kötelező betelepítési kvóták ellen indított népszavazás folyamatos akadályozását nevezte. Ebből is látszik, hogy ez a referendum lehet az egyetlen eszköz, amellyel megállítható “Brüsszel és a hazai baloldal bevándorláspárti politikája” – mondta, hangsúlyozva, hogy a népszavazásnak ügydöntő szerepe van, így annak mindenféleképpen eredményesnek és érvényesnek kell lennie.

Németh Szilárd a jegybank alapítványainak költekezéséről szóló kérdésekre válaszolva többször is elismételte, nem ismeri a pontos adatokat, így a konkrét esetekben még nem kíván állást foglalni, de abban biztos, hogy a Magyar Nemzeti Bank minden esetben a közjó érdekét szolgáló kiadásokra adott forrásokat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »