Fidesz: a Jobbik szalonképtelen dolgokat finanszíroz közpénzből

A Fidesz szerint a Jobbik saját vezetőinek családtagjait és szalonképtelen dolgokat finanszíroz közpénzből.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón azzal vádolta a minisztériumokat hogy szórják a pénzt, és méltatlannak nevezte azt is, hogy a Terrorháza Múzeum titkolózik az ’56-os dalt illetően, amelyet 50 helyett szakértők szerint 10 millió forintból is meg lehetett volna csinálni.

A Fidesz reagálásában azt írta, a polgári kormányzás óta a költségvetési hiány minden évben 3 százalék alá csökkent, másfél évtizede nem volt ilyen alacsony az államháztartási hiány, csökkenő pályán az államadósság, és ez a kormány és a minisztériumok felelős gazdálkodásának is köszönhető.

A Jobbik a “pénzért és a hatalomért tényleg mindenre képes”, most már a baloldallal együtt az 1956-os emlékév elemeit is támadja.

Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján méltatlannak nevezte, hogy a Terrorháza Múzeum titkolózik az ’56-os dalt illetően, amelyet – mint mondta – szakértők szerint 50 helyett legfeljebb 10 millió forintból el lehetett volna készíteni. Ismét jelezte: hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tettek a legfőbb ügyészségen.

A jobbikos politikus azt is elmondta, hogy a szerződéskötés részleteinek tisztázására közérdekű adatigényléssel fordul a Terrorházához, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig írásban kérdezi.

Dúró Dóra azt is kifogásolta, hogy a földművelési tárca több mint 15 millió forintot költött vezetői tréningekre, a tananyag egyik része pedig az “aktív hallgatás” volt. “Talán kérhettek volna tanácsot Bíró Márk fideszes országgyűlési képviselőtől, aki 2010 óta tagja az Országgyűlésnek, de még egyszer sem szólalt fel” – jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus azt is szóvá tette, hogy a Herman Ottó Intézet egy nap alatt 870 ezer forintot költött stresszkezelésre és vezetői tréningre. Az ilyen gyakorlatoknak véget kell vetni – összegzett.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »