Fidesz: a gyurcsányi politika a magas infláció mellett rezsit és adókat emelt

Gyurcsány Ferencék a magas infláció mellett rezsit és adókat emeltek, valamint elvettek egyhavi nyugdíjat – kommentálta a Fidesz kedden az Országgyűlés költségvetési bizottsága DK-s elnökének a kormány gazdaságpolitikáját bíráló megnyilvánulását.

Hírdetés

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az infláció egész Európában emelkedik a koronavírus-járvány és többi között az energiaárak emelkedése miatt.
   
A magyar emberek bérét, nyugdíját és megélhetését azonban sok intézkedés védi – emelték ki, hozzátéve: a kormány biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést, a gazdasági növekedésnek köszönhetően 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fizet az időseknek, emeli a béreket a közszférában, jelentős adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat a minimálbéremelésben, visszafizeti a gyermekeseknek az idén befizetett személyi jövedelemadót, elengedi a fiatalok jövedelemadóját és biztosítja az alacsony energiaárakat.
   
Hangsúlyozták, hogy ezzel szemben a Gyurcsány-korszakban a magas infláció mellé még megszorításokkal is nehezítették az emberek élet: elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, befagyasztották a béreket, emelték a munkát terhelő adókat, és az egekbe emelték a rezsit.
   
Gyurcsányhoz hasonlóan Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is arról beszél, hogy eltörölné a rezsicsökkentést – olvasható a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »