Fidelitas: Bicskanyitogató, amit Juncker művel

A Fidelitas bicskanyitogatónak tartja és elítéli azt a felmentő, szirupos nosztalgiát, amellyel egy véreskezű kommunista diktátor haláláról a “progresszív” európai körök tagjai, Jean-Claude Junckertől Gréczy Zsoltig megemlékeztek.

Az amerikai Kongresszus által 1993-ban létrehozott Kommunizmus Áldozatainak Emlékezete Alapítvány, a pénteken elhunyt diktátor, Fidel Castro legalább 73 ezer áldozatát tartja nyilván, miközben ma is több ezren töltik börtönbüntetésüket pusztán azért, mert szabadon mertek véleményt nyilvánítani a kommunista Kubában.

Egy kommunista diktátor után könnyet hullajtani nem más, mint lábbal taposni a bolsevizmus százmilliónyi áldozatának emlékét – írják közleményükben.

Emlékezetes, hogy több magyar baloldali politikus mellett, a gyurcsányista Demokratikus Koalíció szóvivője is megemlékezett Fidel Castroról és a “nagy találkozásról”, már-már éltette a véreskezű diktátort.

Ezzel egy időben Juncker közleményben reagált az egykori kubai vezető, Fidel Castro halálára. A bizottság elnöke szerint Castro az elmúlt század egyik történelmi alakja volt, aki megtestesítette a kubai forradalmat, és hatása messze túlmutatott, sokan hősként tekintenek rá.

Forrás: 888.hu

The post Fidelitas: Bicskanyitogató, amit Juncker művel appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »