Ficóék bevásároltak a szomszédos országokban – tüntetést szerveznek az élelmiszerek drágulása miatt

Ficóék bevásároltak a szomszédos országokban – tüntetést szerveznek az élelmiszerek drágulása miatt

Az ellenzéki Smer az élelmiszerárak növekedése, valamint az Egyesült Államokkal kötendő védelmi szerződés miatt szervez tüntetést szerdára, az elnöki palota elé.

A Smer ellátogatott a szomszédos országokba, hogy bevásároljon az alapvető élelmiszerekből, és azok árait összehasonlítsa. A legkevesebbet Lengyelországban és Magyarországban fizettek, a legtöbbet Csehországban és Ausztriában. Elmondásuk szerint Szlovákia az árakat tekintve a középmezőnyben végzett. 

Robert Fico, a Smer elnöke szerint sem a kormány, sem Zuzana Čaputová államfő nem foglalkozik az emelkedő árak problémájával. 

Hírdetés

Richard Takáč, a Smer alelnöke rámutatott, Lengyelország és Magyarország is lépéseket tesz annak érdekében, hogy csökkentsék az élelmiszerek árait. „A mi kormányunk semmit. A mi kormányunk alszik” – mondta. Hozzátette: úgy véli, Samuel Vlčan (OĽaNO) mezőgazdasági miniszter elég hatalommal rendelkezik ahhoz, hogy megfékezze a növekvő árakat.

Takáč szerint folytatni kellene az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, valamint tárgyalásokat kéne kezdeményezni az egyes kereskedelmi láncokkal.

Fico elmondta, ha a kormány javasolná az élelmiszerek áfacsökkentését, a Smer támogatná azt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »