Fico üzent Čaputovának: „A bazini hulladéklerakó őexcellenciája döntse el, hogy mit akar”

Fico üzent Čaputovának: „A bazini hulladéklerakó őexcellenciája döntse el, hogy mit akar”

Nyitókép: TASR/Ján Krošlák

Robert Fico, a Smer-SD elnöke szerint a 13. havi nyugdíj és a családi pótlék megkétszerezésének bevezetése az államfő asszonytól fog függeni.

A rendkívüli ülésre jövő héten kedden fog sor kerülni. Fico tájékoztatása szerint eddig már 40 aláírást sikerült összegyűjteniük a rendkívüli ülés összehívására. A rendkívüli ülést a Smeren és az SNS-en kívül az ĽSNS is támogatja.

A keddi ülésen a Smer által szorgalmazott két rendelkezést, a 13. havi nyugdíjat és a megduplázott családi pótlék bevezetését akarják elfogadni. Ezeket a rendelkezéseket ma a kormány is elfogadta.

A karácsonyi nyugdíj-kiegészítést leszámolva 2020-ban a nyugdíjak az állam 350 millió eurójába fognak kerülni, amit Fico szerint „probléma nélkül meg fognak tudni oldani“.

Hírdetés

A Smer elnöke szerint a 13. havi nyugdíj és megemelt családi pótlék bevezetése Zuzana Čaputová államfőtől fog függeni.

„Nos, a bazini hulladéklerakó őexcellenciája döntse el, hogy mit akar. Mondja csak meg, hogy nem akarja. Mondja csak meg, hogy milyen okkal nem fogja aláírni“

– jelentette ki Fico.

Fico azért kérte meg Dankot arra, hogy minél előbb hívja össze a rendkívüli ülést, mert abban az esetben, ha az államfő megvétózza a rendelkezést, a képviselőknek még legyen idejük a választásokig megtörni az államfői vétót.

HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »