Fico továbbra is a kormány lemondását követeli

Fico továbbra is a kormány lemondását követeli

Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke, volt kormányfő azt várja Zuzana Čaputová államfőtől, hogy lemondásra szólítja fel a kormányt. Továbbra is úgy véli, hogy előrehozott választásokra van szükség.

Emlékeztetett, hogy az elnök asszony felkérte Eduard Heger (OĽANO) kormányfőt, vállalja a felelősséget, ezt a gesztust azonban Fico hiteltelennek és célzatosnak nevezte, amellyel Čaputová csak a saját hírnevét akarta menteni.

– mondta a Smer-SD elnöke, aki szerint Szlovákia jelenlegi állapotáért az államfő nagyobb mértékben felelős, mint Heger. Čaputová szemére vetette, hogy támogatta a kormányt, és Igor Matovičot (OĽANO) előbb kormányfőnek, majd pedig pénzügyminiszternek nevezte ki.

Hírdetés

Fico megemlítette az előrehozott választásokat célzó népszavazás kiírásáért indított petíciót is. Felszólította Čaputovát, hogy ne ignorálja az előrehozott választások iránti társadalmi igényt, és legyen minden állampolgár elnöke.

Az államfő csütörtökön felelősségvállalást kért a miniszterelnöktől. Felszólította, hogy vesse bele magát azoknak a problémáknak a megoldásába, amelyek a koronavírus-járvány elleni küzdelemben elért gyenge eredményeket és a reformok körül kialakult káoszt okozzák. Kifogásolta a koalíción belüli vitákat is. Rámutatott, hogy a koronavírus-fertőzöttek számának az összlakossághoz viszonyított arányát tekintve a világ összes országa közül már második hete Szlovákia áll a legrosszabbul.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »