Fico: Szlovákia gazdaságilag sikeres ország. Növelhetjük a fizetéseket és a minimálbért

Fico: Szlovákia gazdaságilag sikeres ország. Növelhetjük a fizetéseket és a minimálbért

Bár az országban továbbra is szinte vágni lehet a politikai elégedetlenséget a jelenlegi kormánnyal szemben, a Smer pedig eközben Kaliňák jobbkezét, Sakovát jelölte belügyminiszternek, a mai Koalíciós Tanácsot követő sajtótájékoztatón Robert Fico az ország gazdasági sikereiről áradozott.

A Smer elnöke azt ígéri, hogy a kormány 2019-es intézkedéscsomagja egyrészt az emberek pénztárcáját fogja erősíteni, miközben az állami adóbevételeket is növeli. Mindezt úgy, hogy csökkenni fog az ország eladósodottsága, és 2020-ra Szlovákia nullszaldós költségvetéssel rendelkezzen.

– hangsúlyozta Robert Fico, aki szerint céljuk, hogy Szlovákia a jelenlegi 71 százalékról mielőbb elérhesse az uniós életszínvonal 85 százalékát.

Andrej Danko (SNS) házelnök a kormánykoalíció külpolitikai sikereiről beszélt. „Szlovákia nem fekete politikai lyuk. Mindenhol gratulációkat, dicséretet kapok az új miniszterelnökünk miatt. Az országnak jó neve van külföldön” – hangsúlyozta.

Bugár Béla, látszólag jó hangulatban nyilatkozott. Elmondta, hogy a mai Koalíciós Tanács is arról tanúskodik, hogy teszik, amit ígértek. „Emeljük az emberek életszínvonalát” – fogalmazott a Most-Híd elnöke

– mondta.

– tette hozzá.

Hírdetés

Növelik a minimálbért

Peter Kažimír pénzügyminiszter egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy az intézkedéscsomag eléri-e a korábban beharangozott 600 millió eurót. Szerinte minden a most tervezés alatt álló jövő évi állami költségvetés sarokszámaitól függ.

„A legfontosabb a kormánykoalíció problémáinak rendezése, minden további kérdés ezután jön” – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Bugár: Saková megérdemli az esélyt

Az Andrej Kiska államfő által is kritizált Denisa Saková új belügyminiszterrel kapcsolatban Bugár azt mondta, hogy a cselekedetei alapján kell majd értékelni az adott minisztert.

„Legyen így Saková esetében is. Mindenkinek lehetőséget kell kapnia. Tapasztalt miniszter, az biztos, hogy nyomás alatt lesz, de meggyőződésem, hogy képes lesz megbirkózni a kihívásokkal”

– tette hozzá.

Körkép.sk

Nyitókép: teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »