Fico szerint semmi nem indokolja az előrehozott parlamenti választást

Robert Fico, a Smer-SD elnöke szerint semmi nem indokolja az előrehozott parlamenti választást. Fico úgy látja, a kormány intézkedései, például a költségvetési tételekről szólók garanciát jelentenek arra, hogy nem lesz előrehozott választás.

A hétfői sajtótájékoztatón azt is kijelentette, a Smer-SD-nek van esélye a győzelemre a jövő évi választáson.

Fico közölte, azon gondolkodnak a pártban, hogyan használják ki a nyári hónapokat. Dolgoznak a kampánystratégián, amelynek kidolgozásakor a szakemberek által végzett elemzések eredményeire támaszkodnak.

– válaszolta az újságírók kérdésére.

Hírdetés

A tervezettnél egy évvel korábban sikerült a gondozói díjat a nettó minimálbér szintjére hozni. Ezt eredetileg 2020-ra tűzte ki célul a kormány – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Fico.

„Éppen ma léptek életbe a súlyosan egészségkárosodott személyt gondozók javadalmazását javító rendelkezések. Kétségtelen, hogy ezek az emberek megérdemlik a magasabb állami támogatást. A gondozottaknak a legtöbb esetben az a legjobb, hogy ha otthoni, megszokott környezetükben ápolhatják őket” – mondta Fico.

Emlékeztetett, hogy ezt az ígéretét egy évvel korábban teljesítette a kormány, mint ahogy a kormányprogramban szerepelt. „Ha valamit megígérünk, azt teljesíteni kell. Súlyos egészségkárosodott embert gondozni rendkívül nehéz feladat, de sokkal jobb, mintha intézetekben gondoskodnának róla” – tette hozzá a Smer elnöke.

Módosult a személyi segítő munkadíja is. „4,18 euróra nőtt az órabér, 3,82 euróról. Ez átlagban havi 50 euróval többet jelent az érintettek számára” – számszerűsítette a pártelnök.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »