Fico reagált a Pellegrini távozásával kapcsolatos spekulációkra

Fico reagált a Pellegrini távozásával kapcsolatos spekulációkra

Nyitókép: SME

“A Smer-SD nem foglalkozik a választási listával” – reagált a párt elnöke, Robert Fico azokra a kérdésekre, amelyek a párt alelnökének és a jelenlegi kormányfőnek, Peter Pellegrininek a távozására vonatkoztak.

Tegnap röppent fel az a hír, miszerint Peter Pellegrini “tiszta választási listát” szeretne a jövő évi parlamenti választásokon, ami annyit jelent, ha Kaliňák és Fico marad a listán, akkor Pellegrini nagy valószínűséggel távozik.

A Smer-SD elnöke hangsúlyozta, tiszteli Pellegrinit mint kormányfőt, s mindent hajalndó elkövetni annak érdekében, hogy a pártja megnyerje a jövő évi választásokat.

Nagy a feszültség a Smerben: Pellegrini Ficot és Kaliňákot sem szeretné látni a választási listán

Fico Pellegrinire utalva azt mondta, hogy a Smer-SD színeiben minden olyan személy indulhat a választásokon, aki jelenleg jelentős funkciót tölt be.

Hírdetés

Fico szerint a Smerben pillanatnyilag nem foglakoznak a választási listával, majd azt is hozzátette, hogy a választási listát a pártelnök javasolja és az elnökség hagyja jóvá.  A pártelnök elmondása szerint a listát “hidegvérrel, racionálisan és pragmatikusan” szeretné összeállítani.

A volt kormányfő azt is megjegyezte, “nem fog minden áron” listevezetői pozícióra törni, de azért feltette a kérdést, hogy pártelnökként mégis miért ne jelöltethetné magát.

Pellegrini valószínűleg távozni fog a Smerből

A pártelnök szerint a kormányfővel közösen koordinálják a lépéseiket, nehogy váratlanul lepjék meg egymást.

A pártban uralkodó feszültséget kitalációnak nevezte Kočner SMS-eivel együtt.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »