Fico rákapcsolt: “Menjen a p…csába, hogyan lehetne új politikus, mikor már mindent megjárt?!”

Fico rákapcsolt: “Menjen a p…csába, hogyan lehetne új politikus, mikor már mindent megjárt?!”

„Elkövettünk hibákat, de sem Pelle (Pellegrini) sem Žiga, sem Kamenický, sem Kaliňák nem viselünk tetoválást és nem használtunk drogokat, mint Truban”

Ezzel a mondattal kezdődik az a videó, amelyet Robert Fico smeres pártelnök tett közzé. Gyakorlatilag már kampányidőszakot írunk, így ahogy várható volt, a Smer bekeményít retorika tekintetében.

Korábban a cigánybűnözés emlegetése miatt jogerősen elítélt Milan Mazurek, ĽSNS-es képviselő mellett állt ki egy videóüzenetben, ami nagy port kavart a szlovákiai közéletben. Peter Pellegrini (Smer) kormányfő vasárnap azt nyilatkozta, számon fogja kérni Ficon az ellentmondásos retorikát, ám azóta sem talált erre időt.

A Fico a mostani videóban a Smer tervéről beszélt, amellyel majd ismét megnyeri a választásokat és újra kormányt alakít. Nem igazán fogta vissza magát az ellenzék ostorozásában:

„Mi nem privatizőrök gyerekei vagyunk, mint Beblavý, aki kiáll, és azt mondja, ő egy új generációs politikus. Hát menjen a p…csába, hogyan lehetne új politikus, mikor már mindent megjárt”

fogalmazott Szlovákia egykori kormányfője.

Hírdetés

A videóban nem beszélt a Smer botrányairól. Andrej Kiskát ismét adócsalónak nevezte, Igor Matovičot áfacsalónak.

Fico ismét előhúzta azt az ĽSNS-re jellemző retorikát, miszerint az ellenzéket külföldről finanszírozzák, és állítja, hogy olyan cég is a támogatók között van, „amely közvetlen kapcsolatban áll egy külföldi hírszerző ügynökséggel”.

„Ha észen leszünk, akkor a parlamenti választásokat nem csak megnyerjük, de újra sikerül kormányt alakítanunk”

hangzik az utolsó mondat a videóból.

A Smer utóbbi évekbeli botrányairól, az alvilághoz és oligarchákhoz fűződő kapcsolatairól nem esett szó.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »