Fico lepontozta Žitňanská javaslatát. Szólt az Alkotmánybíróságra való távozásáról is

Fico lepontozta Žitňanská javaslatát. Szólt az Alkotmánybíróságra való távozásáról is

Ha a Smernek esélye van megnyerni az ötödik parlamenti választásokat is, akkor „kötelességem kézben tartani a gyeplőt“, mondta ma a kormányfő és a Smer elnöke a közrádió szombati politikai vitaműsorában.

Fico kijelentette, hogy 2020-ban szeretné győzelemre vezetni a Smert. Ugyanakkor egyértelműen nem cáfolta, hogy érdeklődne az Alkotmánybíróság elnöki posztja iránt.

válaszolta arra a kérdésre, hogy „blöffnek“ tartja-e ezeket a híreket.

Továbbra sem cáfolta alkotmánybírósági ambícióit

Fico a műsorban ismét cáfolta, hogy vállalná az államfőjelöltséget. Mint elmondta, olyan pártot szeretne a Smerből csinálni, „melyet nehéz lesz túlszárnyalni az ország történelmében.“

Elmondta azt is, hogy a Smer nyáron jelentheti be saját államfőjelöltjét, ugyanakkor nem fognak Andrej Kiskára várni, hogy indul-e másodszor is vagy sem.

Az exekúciós amnesztia nem kormányprioritás

A kormányfő a műsorban szólt a Most-Híd egyik fő témájáról, az exekúciós (végrehajtói) amnesztiáról is. Mint elmondta, a kormány számára ez nem tartozik a prioritások közé.

„A téma nincs a kormány 5-6 legfontosabb prioritása között. Ennél lejjebb van“ – jelentette ki Robert Fico. A kormányfő szerint a Smer tudatosítja, hogy a közvélemény egy része érzékenyen szemléli, hogy elengednék azok tartozását is, akik felelőtlenül viselkedve nem fizették meg a mobiltelefonra, új televízióra vagy mosógépre felvett kölcsönt, míg mások felelősségteljesen viselkedtek. Ezért el kell dönteni az igazságosság mértékét és szerinte azoknak kell elengedni a tartozásukat, akik ezt reálisan meg is érdemlik.

A kormánykoalíció január óta foglalkozik Lucia Žitňanská (Most-Híd) javaslatával, mely a bíróságokon levő 3,4 millió végrehajtói eljárásokat kezelné.

Webnoviny.sk/teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »