Fico kórházban marad

Továbbra is az egyik pozsonyi kórházban tartják orvosi megfigyelés céljából Robert Fico szlovák kormányfőt, aki csütörtökön előre nem tervezett kivizsgálás miatt került oda – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az egészségügyi intézmény szóvivőjének megerősítésére hivatkozva pénteken.

Robert Ficót a pozsonyi Szív és Érrendszeri Betegségek Intézetében (NÚSCCH) tartják megfigyelés alatt. A miniszterelnök kórházba kerülésének okaként az esetről elsőként beszámoló Denník N című napilap szívroham gyanúját jelölte meg, ez azonban később nem igazolódott be.

A NÚSCCH a kormányfő állapotáról és kórházba kerülésének okairól bővebb tájékoztatást a család kérésére eddig nem adott, csütörtökön csak annyit közölt, hogy Robert Fico kardiológiai kivizsgálásokon esett át, benntartásának oka pedig a további megfigyelés.

Robert Ficónak az eredeti tervek szerint csütörtökön, újraválasztott miniszterelnökként első külföldi útjára Csehországba kellett volna látogatnia, ezt az utat a váratlanul szükségessé vált vizsgálat miatt lemondták. Egyelőre kérdéses, hogy sor kerül-e a miniszterelnök a jövő hétre tervezett útjaira, amelyek Lengyelországba és Magyarországra vezetnének. Ezeket a látogatásokat egyelőre nem mondták le, de elképzelhető, hogy későbbre halasztják őket.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »