Fico: Kollár nemzetközi szégyen, le kellene mondania

Fico: Kollár nemzetközi szégyen, le kellene mondania

Nyitókép: TASR

Az ellenzéki Smer-SD képviselői ismét felszólították Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt arra, hogy távozzon a funkciójából – tájékoztatott szerdai sajtótájékoztatóján Robert Fico.

A Smer-SD elnökének állítása szerint Kollár ebben a pozícióban nem más, mint nemzetközi szégyen.

Fico magyarázata szerint azért nem vettek részt a plénum szavazásán, mert szimbolikusan ezzel szeretnék mindenkinek a tudtára adni, hogy valójában ki is vezeti a törvényhozói testületet.

Hírdetés

„A mi tiltakozásunk az ellen az ember ellen irányul, aki a törvényhozói testület élén áll, de nincs ott semmi keresnivalója. A múltja, a tevékenységei és sajnos a jelene is azt igazolja, megengedhetetlen, hogy ő legyen a második legfőbb közjogi méltóság az országban”

– jelentette ki Fico.

Az ellenzéki politikus szerint nem akarnak rendkívüli ülést összehívni Kollár leváltására. Állítása szerint a koalícióban egyezség született arról, hogy mindenkinek mindent megbocsátanak azért, hogy a koalíció ne essen szét.

Fico azt is megjegyezte, hogy a koalícióban sokat prédikálnak az igazságosságról, az erkölcsről és a törvényességről, de a tetteik nem ezt tükrözik.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »