Fico és Pellegrini sem ért egyet a kórházreformmal

Fico és Pellegrini sem ért egyet a kórházreformmal

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőnek ugyanaz a véleménye a kórházak csoportosításáról, mint Robert Ficónak, a Smer-SD elnökének. Ezt utóbbi jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján, hozzátéve: a kórházreform társadalmi egyetértést igényel.

„Megvárom, hogy a miniszterelnök milyen technikai megoldás mellett fog határozni” – fűzte hozzá Fico, aki állítása szerint nem akar beleszólni a kormányfő döntésébe.

Hírdetés

A kormány jogalkotó tanácsa kedden jóváhagyta a kórházreformról szóló javaslatot. Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-miniszter a dokumentumot törvénymódosítási javaslat, és nem alkotmánytörvény formájában terjesztette a kormány elé. Utóbbi megoldást Robert Fico szorgalmazta.

Fico kitart amellett, hogy a párt nem fogja támogatni a kórházreformot, amennyiben Kalavská azt általános jogszabály formájában terjeszti az SZK Nemzeti Tanácsa elé. Hozzátette: ha emiatt nem fogadja el a parlament a javaslatot, a miniszternek el kell majd gondolkodnia a politikai jövőjén. Kalavská a kormány szerdai ülésén mutatja be a tervezetet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »