Fico és Kaliňák a főügyészhez fordult az ellenük zajló eljárás miatt

Fico és Kaliňák a főügyészhez fordult az ellenük zajló eljárás miatt

Robert Fico, a Smer elnöke, volt kormányfő és Robert Kaliňák volt belügyminiszter a Főügyészséghez fordult az ellenük zajló eljárás megszüntetése érdekében. A TASR-t Dalibor Skladan, a Főügyészség szóvivője tájékoztatta. A hírről elsőként a tvnoviny.sk számolt be.

„A Főügyészség 2022. június 15-én kapta meg a kérvényt, amely a 363-as paragrafusra és a Btk.-ra hivatkozik. Döntés még nem született” – közölte Skladan. Hozzátette, hogy a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze sem hozott még döntést Fico és Kaliňák eljárás megindítása elleni panaszával kapcsolatban.

Hírdetés

A 363-as paragrafus lehetőséget ad a főügyésznek az ügyész vagy a nyomozó előkészítő eljárás során hozott döntésének megszüntetésére, ha úgy ítéli meg, hogy a döntés törvénysértő.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) áprilisban az Alkony akció keretében bűnszövetkezet létrehozása, működtetése és támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének folytatólagos elkövetése miatt indított büntetőeljárást Robert Kaliňák volt belügyminiszter és Robert Fico, a Smer elnöke ellen. Az ügyben szintén gyanúsítottként szerepel Norbert Bödör nyitrai vállalkozó és Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »