Fico: az egyéni terrortámadások veszélye rendkívül magas

„Az egyéni terrortámadások veszélye rendkívül magas”, mondta mai sajtótájékoztatóján Robert Fico kormányfő. Azt hangsúlyozta, hogy nem ijesztgetni akar, hanem „egyéni elkövetők” okozta kockázatokról beszél, „akik kihasználták a migrációt”.

 

„Remélem, hogy nem félelemkeltésként fogják jellemezni ezt a nyilatkozatot”, mondta Fico, aki a sajtótájékoztató előtt találkozott a Szlovák Titikosszolgálat (SIS) új főnökével, Anton Šafárikkal.

 

Fico a SIS igazgatóját arra kérte, biztosítsa együttműködéséről azokat az országokat, kik segítséget kérnek Szlovákiától. Ezzel Lengyelországra is célzott, amely a most zajló Katolikus Ifjúsági Világtalálkozónak ad otthont Krakkóban.

 

Robert Fico és a SIS új feje, Anton Šafárik. Forrás: Webnoviny.sk

 

A miniszterelnök kiemelte azt a szír származású férfit, ait a hatóságok Kassán egy fürdőben tartóztattak le. Méltatta a rendőrség munkáját és azt, ahogy a helyzetet kezelték. A brit útlevéllel rendelkező szír férfit azért fogták el, mert fényképeket készített a fürdőről. A hatóságok később elengedték azzal, hogy nem jelent veszélyt.

 

„Megerősítést nyert, hogy van kapcsolat a terrorizmus és a migráció között. Minden korábbi, migrációval kapcsolatban tett kijelentésemet fenntartom”, mondta Fico.

 

Erdogan és fegyverkereskedés

 

A kormányfő azt is elmondta, hogy helyesnek tartja a Törökország demokratikusan megválasztott elnöke, Erdogan melletti kiállást a puccskísérlet során. „Nagyon sok minden függ a török politikai stabilitástól”, mondta.

 

Robert Fico a Szlovákiából Közel-Keletre szállított tömérdek fegyverrel kapcsolatban annyit mondott, hogy „A szenteskedők nyomása alatt Szlovákiában leállították a fegyvergyártást és a piacokat ugyanezek a kritikusok foglalták el (…). A mirovásunkra foglalták el a piacot. Akkor ne legyünk hölyék, és akarjunk beszélni erről.”

 

DennikN.sk, Körkép.sk

Nyitókép:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »