Fico: A V4 és Szlovákia soha nem fogja támogatni a kötelező kvótákat

Fico: A V4 és Szlovákia soha nem fogja támogatni a kötelező kvótákat

A visegrádi négyek (V4), beleértve Szlovákiát, soha nem fogják támogatni a migránsok elosztására vonatkozó kötelező kvótákat – jelentette ki pénteken Robert Fico kormányfő Brüsszelben, a V4-ek munkatalálkozóját követően, melyre röviddel az informális EU-csúcs előtt került sor.

Fico elmondása szerint az Európai Unió (EU) elnöki posztját betöltő Bulgária egy migrációra vonatkozó javaslatot készít elő, amely azonban a V4 számára elfogadhatatlan. Hozzátette: Szlovákia a V4 elnöki posztját betöltő Magyarország javaslatát támogatja, amely magában foglalja a külső határok védelmét, az önkéntes kvótákat, illetve azt az elvet is, hogy a problémákat ott kell megoldani, ahonnan a migránsok érkeznek.

A kormányfő szerint Szlovákia pénteken is kinyilvánította szolidaritását a Száhel-övezet támogatására rendezett, nemzetközi adományozói konferencián. A Száhel-övezet és a Csád-tó térségének megsegítésére létrehozott alaphoz Szlovákia 500 000 euróval járult hozzá. Az összeget a békefenntartó egységek ellátására fordítják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »