Fico: a V4-ek 35-36 millió euróval támogatják a líbiai határvédelmet

Fico: a V4-ek 35-36 millió euróval támogatják a líbiai határvédelmet

A visegrádi négyek 35–36 millió euróval támogatják az integrált líbiai határvédelmet – mondta Robert Fico.

Fico szerint a visegrádiak csoportja lesz a legláthatóbb regionális szövetség Líbiában. A miniszterelnök  erről a pozsonyi törvényhozás európai ügyekért felelős bizottsága előtt beszélt, beszámolva az Európai Tanács csütörtökön kezdődő kétnapos ülésének témáiról.

A szlovák miniszterelnök elmondta: a V4-ek támogatását – amelyet a négy ország egyenlő arányban ad majd össze – helyi csapatok kiképzésére használják fel azzal a céllal, hogy hatékonyabbá tegyék az Európába igyekvő  illegális migránsok  feltartóztatását. Hozzátette: a visegrádi négyek ebből a célból Olaszországgal is együttműködnek majd.

Ha meg akarjuk állítani a migrációt, akkor késő azzal  az Európai Unió területén foglalkozni. Ezt még azokban az országokban meg kell tenni, ahonnan a legtöbben jönnek” – jegyezte meg Robert Fico.

Hírdetés

Az Európai Tanács csütörtökön kezdődő, kétnapos brüsszeli ülésén a biztonság, a migráció és a Brexit lesznek a fő témák,  továbbá  szociális, oktatási és kultúrával összefüggő kérdések  kerülnek terítékre.

MTI

Nyitókép: TASR/Michal Svítok


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »