Fico: A pártprogramról folyik a tanácskozás a Smeren belül

Fico: A pártprogramról folyik a tanácskozás a Smeren belül

A pártban zajló vita a Smer-SD programjának részleteiről szól, állítja Robert Fico pártelnök. Szerinte két feladat áll a pártvezetés előtt – biztosítani a Smer-SD stabilitását, és azt, hogy a párt 2020-as választási eredménye tükrözze a gazdasági és szociális téren elért eredményeit.

A vita, amit most a Smerben folytatunk, a pártprogram részleteiről szól. Az emberek már nem a szociális programokra figyelnek, szenvedélyesebb politizálásra van szükség

– jelentette ki Fico. Hozzátette, a párt valamennyi járási elnökével találkozik, hogy beszéljenek a programról.

Hírdetés

Azt akarom, hogy a Smer a baloldali értékeket követő párt legyen. De ami a legfontosabb, hogy a legstabilabb párt legyen, ez az én feladatom

– tette hozzá.

A Smer-SD-n belüli vita azután kezdődött, hogy a párt néhány Kassai kerületi tisztségviselője levelet írt a pártvezetésnek, melyben Robert Fico és Robert Kaliňák távozását követelték, és felszólították Peter Pellegrini kormányfőt, hogy pályázza meg a pártelnöki posztot.

Válaszul a Smer-SD hét kerületi szervezetének elnöke közös levélben szögezte le, hogy a párt egységes és a jövőjéről a soron következő kongresszuson fognak dönteni. A kassai felhívás aláírói viszont rendkívüli tisztújító kongresszust akarnak. Pellegrini és néhány további vezető tisztségviselő folyamatosan a párbeszéd fontosságát hangsúlyozza. Robert Fico bejelentette, hogy erre sor kerül, de a 2020-as választásig ő akarja vezetni a pártot.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »