Fiatalok gyújtották fel a katolikus templomot Kemenessömjénben

Fiatalok gyújtották fel a katolikus templomot Kemenessömjénben

Két fiatal még szombatra virradó éjszaka tüzet okozott a kemenessömjéni templomban, a karzaton, az orgona mellett – írta meg szombaton a vaol.hu.

Kurucz Attila polgármestert – aki a templom sekrestyése is – péntekről szombatra virradóra, éjfél után azzal riasztották a falubeliek, hogy világosság van a templomban, ahol két fiatalembert találtak – írták.

Egy fémből készült – rácsos – és egy fából készült ajtót kellett feltörniük az elkövetőknek, hogy bejussanak.

A két éve kilencmillió forintért vásárolt orgona teljesen kiégett.

Az elkövetők közül egyikük helybeli, akit kérdőre vontak, de nem tudta megindokolni a tettét – írták.

A tűzoltók eloltották a tüzet, de a templomot belül újra kell festeni, a falak kormosak lettek.

Hírdetés

Az MTI úgy tudja, hogy az esetet a rendőrség és a tűzoltóság is vizsgálja, a károkat teljes egészében viszont csak hétfőn mérik fel.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöksége szombat este a távirati irodához eljuttatott közleményében fejezte ki megdöbbenését és szomorúságát amiatt, hogy a Vas megyei községben a két férfi felgyújtotta a templomot.

Bogárdi Szabó István, az egyház zsinatának lelkészi elnöke és Huszár Pál, az egyház zsinatának világi elnöke közleményükben úgy fogalmaztak: "Hálát adunk Istennek, hogy a tűz nem követelt emberéletet, ugyanakkor sajnáljuk a közösséget ért lelki megrázkódtatást és anyagi kárt".

A nemzeti összetartozás napjára készülve azért fohászkodunk a mindenható Istenhez, hogy békében és szeretetben élhessünk együtt Magyarországon – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »