Fiatal lengyelek ezrei jelentkeztek a hadsereg nyári kiképzésére

Fiatal lengyelek ezrei jelentkeztek a hadsereg nyári kiképzésére

A lengyel hadsereg új ifjúsági kiképzési programja lengyelek ezreit vonzza, köztük nőket is. 3500 lengyel vesz részt az első ilyen nyári tanfolyamon, amely a múlt héten kezdődött. A Nyaralás a hadseregben elnevezésű tanfolyamból három lesz, amely alapvetően katonai alapképzést kínálnak a résztvevőknek. Összesen több mint 11 ezren jelentkeztek rájuk – írja kedden a Dziennik Gazeta Prawna (DGP) lengyel napilap.

„Tekintettel arra, hogy ez egy olyan program, amelyet kizárólag 18 és 35 év közötti fiataloknak szántak, nagyon nagy az érdeklődés” – mondta Renata Myci, a hadsereg toborzóközpontjától.

A „Nyaralás a hadseregben” program hasonló a katonai alapkiképzéshez. Tartalmaz olyan gyakorlatokat, amelyek célja a túlélés, a katonai taktika elsajátítása vagy a katonai járművek használata. A résztvevők katonai egyenruhát viselnek és lőfegyvert viselnek a tanfolyamokon.

Hírdetés

A program célja, hogy olyan fiatalokat vonzzon, akik kapcsolatba kerülnek a hadsereggel, esküt tesznek és tartalékosok lesznek, vagy végül a hadseregben helyezkednek el – írta a DGP lap.

A lengyel védelmi minisztérium szerint a regisztráltak többsége férfi. Ugyanakkor a nők aránya is jelentős, a bejelentett résztvevők nagyjából 20-25 százalékát teszik ki.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »