Fiatal fejlesztők dolgoznak az agráriumban lévő kihívások megoldásain

Fiatal fejlesztők dolgoznak az agráriumban lévő kihívások megoldásain

A közös munkában a startupperek feladata a lehető legmodernebb technológiai ismeretek megosztása a nagyvállalatokkal, akik ellátják őket inputanyagokkal, szolgáltatásokkal. A három hónapos program eredményeit november 24-én mutatják be.

Elkezdődött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrár startupokat és nagyvállalatokat összekötő munka – derül ki a kamara közleményéből. A NAK TechLab nevű inkubációs programot negyedik éve tartják meg, a legnagyobb agrárvállalatok és fiatal magyar startupperek közösen vesznek részt benne. Cél az olyan új és formabontó digitális megoldások fejlesztése, amelyek gyorsan és széles körben eljutnak a magyar gazdálkodók hétköznapjaiba, és beépülnek a gyakorlatba.

Hírdetés

A NAK TechLab nagyvállalati partnerei, az Axiál Kft., a Claas Hungária Kft., a Bonafarm Csoport és a Hungrana Kft. Idén a magyar programozók és fizikusok a világ egyik legnagyobb agrárgépgyártójának szállítanak megoldást, a kutatók pedig a korai kórokozó felismerést forradalmasítanák az egész országot lefedő agrárszolgáltatóval. A megoldások között a húsrészeket megkülönböztetni képes mesterséges intelligencia fejlesztése, vagy a szántóföldi betakarításhoz kapcsolódó képfelismerő rendszer is van.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »