Fesztiválsztárokkal erősít a megnövekedett Vibe

Fesztiválsztárokkal erősít a megnövekedett Vibe

Új zenei fellépőkről, közéleti előadókról, helyszíni érdekességekről számoltak be a 4. Vibe fesztivál szervezői csütörtökön Kolozsváron. Július 2–5. között több mint 80 ezren tombolhatnak a Maros-parton.
„Kinőttük a fesztiválhelyszínt, és ezt pozitív csalódásként értékeltük. Szeretnénk több programot szervezni, több zenei teret kialakítani, ezért

mondta Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató. Hozzátette, a 2019-es fesztiválon összesen 48 760-an vettek részt, 2020. július 2–5. között ezt a számot 80 ezer fölé szeretnék növeli. A kincses városi K+ közösségi térben tartott sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a fellépőlista összeállítása három pillérre épül:

mivel a fesztivál célközönsége a magyar diákság, igyekeznek napjaink legjobb magyarországi előadóit elhozni a Maros-parti rendezvényre.

Hírdetés

Mint kifejtette, tavaly minden magyar toplistás zenész fellépett a marosvásárhelyi fesztiválon, ugyanakkor a nemzetközi fellépők terén még fejlődhetnek, színesíthetik a palettát. A nemrég bejelentett előadók között szerepel Burak Yeter, a Nervo, az Ofenbach, a Rudimental, a Sigma – olyan zenészek, akik nagyszínpados fellépők voltak neves európai fesztiválokon.

Ezzel kapcsolatban számos pozitív visszaigazolást kaptunk, és már most sokan érdeklődnek a lehetőség iránt” – részletezte a főszervező. Hozzátette, pozitív példa a 4. Vibe-on első alkalommal fellépő Bagossy Brothers Company, amelynek tagjai Gyergyószentmiklóson nőttek fel, sokszor zenéltek diákrendezvényeken, most pedig a top magyarországi zenekarok között szerepelnek, nagy helyszíneken adnak telt házas koncertet.

Tudatosság, trend, természet téma köré épül a fesztivál tudásfóruma

– mutatott rá Tankó Helén, a Vibe Koli főszervezője. Mint mondta, ez nemcsak környezettudatosságról szóló előadásokat foglal magában, hanem olyan meghívottak beszélnek majd, akik tudatosan élnek, példát mutathatnak a diákoknak. Ebben a témakörben például Zacher Gábor neves magyarországi toxikológus, főorvos értekezik.

A természet kérdését szakmai szempontból taglalják, a trenddel való foglalkozást pedig azért tartották fontosnak, mert az influencerek (befolyást gyakorló személyek) hozzájárulnak a fiatal generáció életének alakításához, ezért lényeges lehet a találkozás. Az előadók között szerepel még Tibi atya (Tóth Máté), a TrollFoci Facebook-oldal működtetője, illetve a Vászonzsákoslány (Antal Éva).


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »