Fergeteges Forgatagot ígérnek

Fergeteges Forgatagot ígérnek

Bár a programok többsége a hétvégén lesz, hivatalosan szerdán nyitja meg kapuit a 4. Vásárhelyi Forgatag. Marosvásárhely négyszáz éve lett szabad királyi város, az augusztus 24–28. között zajló rendezvény ezen évforduló jegyében zajlik – közölték a szervezők.

bb_3_or_b

Közleményük szerint szerdán este 18 órától hagyományosan a Kultúrpalota nagytermében tartják az ünnepélyes megnyitót, amelyen többek közt Kövér László, az Országgyűlés elnöke – a rendezvény fővédnöke – is beszédet mond. Az ünnepi szónoklatokat Tompos Kátya színésznő, énekesnő előadása követi: a budapesti előadóművész zenei kalandozásra hívja a közönséget a Keresztül Európán című koncertjével. Ugyancsak szerdán este a Teleki Téka is megnyitja kapuit a Forgatag számára, 20 órakor a Four Bones harsonakvartett koncertezik a könyvtár udvarán.

Az idén végre sikerült a Maros-partról „behozni” a városba a Forgatagot, így a különböző helyszínek is közelebb kerülnek egymáshoz, könnyebb lesz eljutni a különféle rendezvényekre – ígérik a szervezők. A sportcsarnok melletti Ligetben egész napos családi foglalkozásokra várják a kicsiket és a nagyokat, esténként pedig neves magyarországi együttesek lépnek fel a nagyszínpadon.

Csütörtökön a Republic csap a húrok közé, pénteken a Hooligans, szombaton az LGT sztárjaival kiegészülő Zenevonat szolgáltatja a talpalávalót, míg vasárnap a helyi Titán műsorát követően a Bikini tart slágerparádét. Csütörtöktől már várja az érdeklődőket az Aranykakas udvarán a Szféra kortárs tér, a Borudvar vagy a Színházi Forgatag. Lesz tematikus városnézés, bor- és pálinkakóstolás, és főzővetélkedő is. Harmadik éve, hogy a Vásárhelyi Forgatagnak díszvendége is van: ezúttal Kecskemét testvérváros mutatkozik be.

Kedden megkérdeztük a főszervezők közül Portik Vilmost, mi az, amit a legígéretesebb, legkimagaslóbb eseménynek tart az idei rendezvényen. Elmondta, mindenkit arra biztat, hogy térjen be a borudvarba, ami a minőségi nedűk fogyasztásának a legfőbb helyszíne lesz. Örömtelinek nevezte, hogy erdélyi körútja során végre Marosvásárhelyre is eljut a Márton Áron-kiállítás, ahogy az is kiemelkedő eseménynek számít, hogy első alkalommal lép fel Marosvásárhelyen Tompos Kátya előadóművész. A díszvendég, Kecskemét városa nagyon változatos, sokszínű programmal készült – mutatott rá Portik, aki a Színházi Forgatag eseményei közül Csányi Sándor színművész önálló estjét ajánlja az érdeklődőknek. A rendezvény részletes programja a www.forgatag.ro honlapon érhető el.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »