Férgek és galambtetemek hullottak az orosházi műtőben

Állítólag közegészségügyi szükséghelyzetet rendeltek el a kórházban – a nyilvánosság kizárásával. 1,7 milliárdért kapott új részleget az intézmény, de az beázott a nyáron, és még nem sikerült helyrehozni, így kénytelenek voltak visszaköltözni a régi műtőkbe, melynél a fertőző szomszédok laktak.

Horrorba illő történetről számolt be a Népszabadság: az orosházi kórház főépületében leszakadt a volt urológiai műtő álmennyezete, ahonnan csontkukacok és egyéb férgek hullottak ki. Amikor pedig egy másik helyen is megbontották a plafont, mintegy száz elhullott galamb teteme került elő – írják. 

A fertőző baktériumokat a szellőző rendszer is továbbíthatta

És ez még csak a horror egy része, hiszen nagyobb baj, hogy az egészségügyi intézményben az utóbbi időben megnőtt a fertőzések száma. A lap összefüggésbe hozza utóbbi eseményt azzal, hogy a szellőzőrendszer fölé tömegével vetették be magukat a nem éppen higiéniás szokásaikról híres madarak. 

A horror harmadik felvonása, hogy tavaly adták át az 1,7 milliárdból épült műtőblokkot, ami azonban idén júniusban beázott. Menekítették a műszereket, fertőtlenítettek, de még nem sikerült helyreállítani a létesítményt. Ezért kellett a régi műtőkbe visszahelyezni az operációkat, ahol ugye a fertőzések is keletkeztek.

Fetser János, az MSZP orosházi szervezetének elnöke vizsgálatot követel az ügyben, a Népszabadság meg kérdezni szeretett volna az igazgatótól, aki ugyan visszahívást ígért, de azt nem tette meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »